سفرنامه مالزی
در این مقالهی کوتاه مختصری با کشور مالزی، فرهنگ مردم این کشور، جاذبههای گردشگری آن و بهترین زمان سفر به این کشور دوست داشتنی آشنا خواهید شد.
مالزی
کشور مالزی یکی از کشورهای جنوب شرقی آسیا است، مقصدی با سواحل مرجانی و ماسهای که پایتخت آن کوالالامپور می باشد. این کشور زیبا به خاطر سواحل متعدد و تنوع بالای جاذبه های طبیعی یکی از مهمترین مقاصد گردشگری جهان محسوب میشود که در ورزش هایی مانند غواصی دارای شهرت بسیار زیادی است. علاوه بر جاذبه های طبیعی، در زمینهی جاذبه های شهری دارای آسمان خراش های بلند و رستوران های مشهور نیز کشور مالزی حرف های زیادی برای گفتن دارد. مالزی هم در کنار ترکیه و دبی از مقاصد پرطرفدار سفر برای ایرانیان است با این تفاوت که بسیار دورتر از آنهاست و هزینههای سفر به این کشور دوست داشتنی نیز از آنها بیشتر است.
جغرافیای مالزی
مالزی در جنوب شرق آسیا قرار گرفته و پایتخت آن که مهمترین شهر توریستی این کشور هم هست، کوالالامپور میباشد. مالزی از شمال با تایلند، از طرف جنوب با سنگاپور و از طرف غرب با اندونزی همسایه است. زبان رسمی مردم مالزی مالایی است ولی اغلب انگلیسی در آن صحبت میشود.
آب و هوای مالزی
کشور مالزی در طول سال دو فصل بارانی را تجربه میکند که بخش شرقی بیشترین میزان بارندگی را از اوایل نوامبر تا آخر مارس دارد که بر اثر باد های موسمی شمال شرقی ایجاد شده و ضمنا با بارندگی شدید و رعد و برق همراه می باشد.
از ماههای می تا سپتامبر، باد موسمی دیگری از سمت غرب می وزد و شهرهایی چون کوالالامپور را در بر میگیرد که بیشترین میزان بارندگی کوالالامپور در همین فصل میباشد. توصیه ما به شما مسافران عزیز این است که سعی کنید فصلی را برای سفر انتخاب کنید که از آب و هوای آن نیز لذت ببرید.
آب و هوای مالزی در بهار جان میدهد برای آبتنی و ساحلگردی! در بهار که هوا کمی گرم شده و دیگر از بارانهای شدید خبری نیست میتوانید نهایت لذت را از تفریحات آبی ببرید؛ چون آب و هوای مالزی در بهار نه آنقدر گرم است که آزردهخاطر شوید و نه آنقدر بارانی که بخواهید به دنبال چتر باشید!
آب و هوای مالزی در تابستان مناسب جزیرهگردی است! اگر در شهرهای بزرگ مالزی مانند کوالالامپور و ملاکا ساکن هستید ممکن است گرمای هوا اذیتتان کند. پس بار و بندیل را ببنید و راهی جزایر ناب و هیجانانگیز این کشور شوید. آب و هوای مالزی در تابستان و جزایر مالزی آنقدر جذاب و دلپذیر است که تابستان برایتان مثل برق و باد تمام میشود.
آب و هوای مالزی در پاییز هم که گفتن ندارد، پاییز در مالزی فصل جنون و عاشقی است. برگهای زرد، قرمز و نارنجی تمام شهر را پر میکند و باید آماده پیادهروی در خیابانهای بارانزده مالزی شوید. در آب و هوای پاییزی مالزی بهتر است صبر کنید تا باران کمی ملایمتر شود. چون برخی از بارانهای پاییزی کشور مالزی بسیار شدید بوده و با سیل همراه هستند.
خبر خوش اینجاست که در آب و هوای مالزی در زمستان خانه نشین نخواهید بود! در واقع اکثر جشنها و فستیوالهای مالزی در این فصل برگزار میشود. پس لباس برای مهمانی کنار بگذارید و آماده رسیدن فصل زمستان شوید. باران هم که مهمان همیشگی آب و هوای مالزی در زمستان است، با این وجود هیچ خبری از سوز سرمای استخوان سوز نیست و شما میتوانید با چتر در مراسمات شرکت کنید.
حمل و نقل راحت در مالزی
در کشور مالزی تقریبا تمام سیستمهای حمل ونقل عمومی را میتوان دید؛ از تاکسی و اتوبوس گرفته تا مونوریل و قطار اتوماتیک؛ در هر ساعتی از شبانه روز شما میتوانید از سیستم حمل و نقل عمومی در کشور مالزی استفاده کنید که به نظر میآید یکی از بهترین خصوصیت های این کشور است.
ویزا و هزینه های سفر به مالزی
واحد پول مالزی رینگیت نام دارد و همه چیز در مالزی بر اساس این واحد پول محاسبه میشود از جمله ویزا، بلیت هواپیما، هتل ها، خورد و خوراک، رفت و آمد و ...
خوشبختانه مالزی جز راحت ترین کشورهای آسیایی برای توریست ها و گردشگران بوده و سفر به این کشور و اقامت در آن به مدت 15 روز بدون ویزا بلامانع است.
هزینه های بلیت هواپیما و اقامت در هتل های مالزی هم جز هزینه های مسافران مالزی است. البته نوع هتلی که در آن اقامت خواهید داشت بسیار در هزینه های پرداختی شما موثر است و بستگی به این دارد که شما چه هتلی را برای اقامت انتخاب کنید؛ هتل های لوکس و درجه 1 یا هتل های معمولی.
برای خورد و خوراک هم بستگی دارد شما طرفدار چه نوع غذا و رستوران هایی باشید غذاهای معمولی در رستوران های معمولی یا غذاهای گران قیمت در رستوران های لوکس
هم چنین برای رفت و آمد هم میتوان گفت هزینه رفت و آمد در کشور مالزی
نسبت به بقیه کشور های آسیایی کمی گران قیمت است مانند تاکسی یا مونوریل های برقی و سریع السیر
ولی سیستم های حمل و نقل عمومی مانند مترو و اوتوبوس های مالزی نسبتا مقرون به صرفه و مناسب هستند.
برجهای دوقلوی پتروناس
این برجهای دوقلو که یادگار معماری آمریکایی در مالزی است زمانی بلندترین ساختمان جهان بودند و حالا هم جزو بلندترین برجهای جهان است. طبقه ۴۱ و ۴۲ این دو ساختمان با یک پل به یکدیگر متصل میشوند که روی آن کوالالامپور در ارتفاع 175 متری زیر پای شما خواهد بود و عبور از روی این پل، کمی حس هیجان و ترس را چاشنی سفر شما خواهد کرد.
شبه جزیره مالزی
شبه جزیره مالزی به سبب داشتن سواحل بیشمار و گوناگون در بخشهای مختلفش، یکی از بزرگترین و مهمترین مکانهای غواصی در دنیا شمرده میشود. محدوده ساراواک به سبب داشتن آبهای شفاف و گوناگونی ماهیها از زیباترین جاذبههای مالزی بهشمار میرود.
طبیعتهای سرسبز و جنگلها
طبیعت زیبا و استوایی مالزی مکانهای متعددی را برای گردشگران علاقهمند به طبیعت ارائه میکند. تامان نگارا یا جنگل ملی مالزی از قدیمیترین جنگلهای جهان بهشمار میرود.
سواحل و جزایر
سواحل شرقی شبه جزیره مرکزی مالزی، دارای جزایر بسیار دیدنی و بکر میباشند که از آن جمله عبارتند از: جزایر پرهنتیان، جزیره ردانگ، جزیره تیومان. همچنین میتوان به جزیرهٔ لنکاوی اشاره کرد که در شمال غربی مالزی واقع شدهاست و در زبان مالایی به معنی جزیرهٔ عقاب سرخ قهوهای است. جزیرهٔ لنکاوی با جزیره کیش در خلیج پارس خواهر خوانده هستند. جزایر پرهینتان از جاذبههای اصلی و ملی به حساب آمده که عدهٔ عظیمی از توریستهای مالزی را به سمت خود جذب میکند.
موزه ملی مالزی
شما میتوانید در این موزه تمام تاریخ کشور مالزی را در یک قاب ببینید.
موزه ای با معماری سنتی و ظریف کاری های مدرن؛ چیدمان موزه طوری است که اطلاعات زیادی میتوان در مورد آثار تاریخی، فرهنگ، سنت، هنر، صنایع دستی، تاریخ طبیعی، فعالیتهای اقتصادی و پولهای رایج مالزی به دست آورد.
برج کی ال(KL) - برج میلاد کوالالامپور
این برج در واقع یک برج مخابراتی است. این برج ۴۲۱ متر ارتفاع دارد که گفته میشود پنجمین برج بلند جهان است. زیباییها و تزئینات معماری اسلامی در این برج به خوبی خودنمایی میکند؛ از کاشیکاریها و موتیفهای اسلامی گرفته تا خطاطیهای خیره کننده برج.
جنگل بوکیت ناناس و یا تپه آناناس
در واقع محلی است که برج کوالالامپور روی آن قرار گرفته است. از بالای این تپه به جز برج کوالا لامپور، منظره وسیع شهر نیز برای گردشگرانی که عاشق طبیعت هستند بسیار جالب خواهد بود. بوکیت ناناس یکی از قدیمی ترین جنگل های کشور مالزی در شهر کوالالامپور است. این منطقه به دلیل ارتفاع از سطح دریا گرما و رطوبت حداقلی دارد در نتیجه با بازدید از برج کی ال یا تپه آناناس، میشود با یک تیر دو نشان زد.
بازار مرکزی کوالالامپور
بهترین مکان برای عاشقان خرید
بازار مرکزی کوالالامپور یکی از قدیمیترین بازارهای این شهر است و تا همین ۵۰ سال پیش میدان تره بار بوده است. امروز این میدان جای خود را به یک بازار داده که بنای سنتی آن حال و هوای خوبی برای معرفی و فروش هنر و صنایع دستی مردم مالزی ایجاد کرده است. علاوه بر این، بازار مرکزی مالزی بزرگترین بازار مواد غذایی تازه شهر هم هست.
اگر تصمیم به خریدن سوغاتی دارید در این بازار میتوانید از بین صنایع دستی و آثار هنری مرغوب انتخابهای خیلی خوبی داشته باشید.
آکواریوم کوالالامپور، دنیای زیر آب
آکواریوم کوالالامپور که یکی از معروفترین و مجهزترین آکواریومهای دنیاست یکی از تفریحهای درجه یک برای خانوادههاست. علاوه بر دیدن ماهیها، فعالیتهای هیجانانگیزتری هم میتوانید اینجا انجام دهید مثل شنا کردن با کوسهها، ورود به قفس دیوانگی و غذا دادن به ماهیها از نزدیک.
مجسمهٔ ایستادهٔ هندو
در باتو کیو (کوالالامپور) یکی از مجسمهٔهای بلند ایستاده دنیاست که همه روزه تعداد زیادی از توریستها از آن دیدن میکنند.
باغ پرندگان
پارک پرندهها واقع در شهر کوالالامپور نیز بزرگترین باغ پرندههای روباز در دنیاست که طرفداران زیادی دارد.
طولانیترین سرسره آبی جهان
سرسره آبی ۱۱۴۰ متری که اخیراً در پارک ESCAPE مالزی ساختهشده، بلندترین سرسره آبی دنیا است. رکورد بلندترین سرسره آبی دنیا از سال ۲۰۱۵ متعلق به سرسره ۶۰۵ متری پارک اکشن در نیوجرسی بود، اما جای خود را به سرسره جدید مالزی داد. این سرسره افراد را به یک سفر چهاردقیقهای پیچ در پیچ در دل جنگل خواهد برد و افراد میتوانند طی شیب هفتاد متری که سرسره از آن میگذرد از مناظر جنگل هم دیدن کنند. برخلاف سرسره پارک اکشن نیوجرسی که بادی است، این سرسره از پلیمر مسلح به فیبر ساخته شده و سازهای دائمی خواهد بود که روی میلههای فولادی سوار میشود.
پل آسمان لنکاوی
یکی از جاذبههای معروف لنکاوی، پل آسمان است. برای رسیدن به بالای این پل باید از تلهکابین استفاده شود. بعضی از قسمتهای سطح پل شیشهای است و یکی از جاذبههای بسیار زیبای لنکاوی محسوب میشود.
بهترین زمان سفر به مالزی برای شرکت در جشنوارهها
سفر به مالزی در ماههای دسامبر و ژانویه (آذر و دی) که سال نو میلادی و سال نو چینی را جشن میگیرند و فستیوالها و مراسم مختلفی برپاست هم خیلی رونق دارد.
فستیوال فانوس
خیلی از گردشگران هم برای شرکت در فستیوال فانوس که ۲۵ مرداد در این کشور برگزار میشود راهی این کشور میشوند.
جشن وساک
۱۰ می که مصادف با اردیبهشت ماه است مهمترین جشن آیین بودا، به اسم جشن وساک برگزار میشود. بودائیان مالزی این جشنواره را با کارناوال مجسمههای بودا و ارابههای پر از گل برگزار میکنند و گردشگران برای شرکت در این جشن آیینی و باشکوه راهی مالزی میشوند.
جشن گاوای دایاک
خرداد هم زمان خوبی برای سفر به مالزی برای گردشگران فرهنگی است. در این ماه جشن گاوای دایاک مالزی برپا میشود که مردم محلی ساراواک با پوشیدن لباس محلی و رقص و آواز آن را جشن میگیرند.
مردم و فرهنگ
مردم مالزی انسان های بسیار خونگرم و میهمان نواز هستند. مسلمانها دارای رستورانها و فروشگاههایی هستند که با آرم حلال مشخص میشوند. هندوها به برهما و چینیها به بودا معتقد هستند. تنها قمار خانه کشورهای مسلمان در این کشور و در بلندای تله کابین شهر گنتینگ و ورود مسلمانان مالائی به آن ممنوع است. مالزی کشوری است تفریحی و بسیار زیبا که در سال ۲۰۰۶ برابر با ۲۲ میلیون نفر توریست را پذیرا بودهاست. مالزی یک جامعه چند نژادی، چند فرهنگی و چند زبانی است که شامل ۶۵٪مالایایی و دیگر قبایل بومی، ۲۵٪ چینی، و ۷٪ هندی میباشد. مالایاییهایی که بزرگترین مجموعه را تشکیل میدهند، همگی مسلمان میباشند چرا که هر فرد باید مسلمان باشد تا از لحاظ قانونی بتواند تحت شرایط امور قانونی مالزی قرار گیرد. مالایاییها از لحاظ سیاسی نقش غالبی را ایفا نموده و گروهی را تشکیل میدهند که بومیپوترا نامیده میشود.
ثبت دیدگاه