جاهای دیدنی استانبول

جاهای دیدنی استانبول به قدری زیاد هستند که اگر بخواهیم از تمام آنها بازدید کنیم، شاید یک تور یک هفته‌ای استانبول برای ما کافی نباشد، بلکه ممکن است نیاز باشد ما حداقل یک ماه در این شهر بمانیم تا بتوانیم از تمام مکان‌های دیدنی آن بازدید کنیم. مکان‌های دیدنی استانبول شامل انواع جاذبه‌های طبیعی نظیر سواحل مختلف است، همچنین جاذبه‌های تاریخی مانند بناهای تاریخی، کاخ‌ها، قصرها، مساجد، برج‌ها، انواع موزه‌ها، پل‌ها و … از دیدنی‌های استانبول محسوب می‌شوند. 

همین موضوع سبب شده است که گردشگران مختلفی را از سراسر دنیا به سمت خود بکشاند. در این مقاله می‌خواهیم به طور مفصل شما را با مکان‌های دیدنی این شهر آشنا کرده و عکس جاهای دیدنی استانبول را با شما به اشتراک بگذاریم.



Istanbul City




معروف ترین کاخ های عثمانی در استانبول




Kucuksu Palace



● کاخ کوچوکسو (Kucuksu Palace) کاخ کوچوکسو که توسط سلطان عبدالمجید و به عنوان یک اقامتگاه تابستانی ساخته شد. سبک معماری این کاخ از نوع باروک جدید بوده و اطراف آن را یک باغ زیبا احاطه کرده است. این کاخ در دو طبقه اصلی و یک زیرزمین ساخته شده است. در طبقات اصلی کاخ کوچوکسو چهار اتاق و یک راهروی مرکزی وجود داشته و سبک چیدمان آن به سبک خانه‌های سنتی ترکیه است. کاخ کوچوکسو را با زیبایی‌ها و معماری باستانی‌اش می‌توان یکی از بهترین جاهای دیدنی استانبول آسیایی به شمار آورد. این کاخ از سه‌شنبه تا یکشنبه از ساعت ۹ تا ۳۰:۱۶ و با هزینه ۵ لیر آماده بازدید از گردشگران است. این کاخ در قسمت آسیایی استانبول منطقه بیکوز، خیابان کوچوکسو واقع شده و از بهترین دیدنی‌های استانبول محسوب می‌شود. 



Ihlamur Pavilion



قصر ایهلامور (İhlamur Kasrı) یکی دیگر از جاهای گردشی استانبول، قصر ایهلامور بوده که در اواسط دهه ۱۸۵۰ به دستور سلطان عبدالمجید ساخته شد. قصر ایهلامور با دو ساختمان اصلی که در میان درختان قرار دارد، محلی برای پذیرایی سلطان از مهمانانش بود. از این دو ساختمان با نام‌های کوشک Merasim و کوشک Maiyet یاد می‌شود. کوشک Merasim برای مراسم و کوشک Maiyet برای دربار سلطان استفاده می‌شدند. این دو کوشک از سال ۱۹۸۷ تغییر کاربری داده و به موزه تبدیل شدند. قصر ایهلامور همه روزه از ساعت ۳۰:۹ تا ۳۰:۱۷ با ورودی ۱۰ لیر از بازدیدکنندگان استقبال می‌کند. این قصر در منطقه بشیکتاش و خیابان ایهلامور قرار دارد.



Ihlamur Pavilion



کوشک مالتا (Malta Köşkü) کوشک مالتا در اواسط قرن نوزدهم به دستور سلطان عبدالعزیز برای استراحت سلطان و بانوان دربار ساخته شد. اما کاربری آن در دوره بعدی عثمانی تغییر یافته و تبدیل به مکانی برای تبعید شاهزادگان جوان شد. کوشک مالتا در پارک ییلدیز قرار گرفته و دارای تزیینات زیبایی در سقف و همچنین مجسمه‌های مرمری مجللی است. این کوشک همه روزه از ساعت ۹ تا ۲۲ و با ورودی ۱۲ لیر به روی گردشگران باز است. کوشک مالتا در بشیکتاش، منطقه اورتاکوی، خیابان چراغان، پارک ییلدیز واقع شده است. 



Aynalikavak kasri



قصر آینالی کاواک (Aynalıkavak Kasrı) در منطقه اروپایی، قصر آینالی کاواک است که بین قرن‌های ۱۷ و ۱۹ ساخته شد. منطقه‌ای که این قصر در آن ساخته شده است در یک دوره جنگل بوده و سپس تبدیل به مرکز کشتی‌سازی شده بود؛ به همین دلیل به این کاخ، کاخ کشتی‌سازی نیز می‌گفتند. قسمت‌های مختلف این کاخ شامل اتاق دیوان، سالن تماشاگران، موزه و مرکز آلات موسیقی سنتی ترکیه می‌شود. قصر آینالی کاواک همه روزه از ساعت ۹ تا ۱۷ و با هزینه ۳۰ لیر باز است. این قصر در ناحیه اروپایی بی‌اوغلو و در محله هاسکوی قرار دارد. 



Maslak kasri



صر مسلک (Maslak Kasrı) از دیگر جاهای آسیایی می‌توان به قصر مسلک اشاره کرد. این قصر در دوران سلطان عبدالعزیز ساخته شد. در قصر مسلک می‌توانیم عمارت‌ها، بارگاه‌ها و غرفه‌های روباز را مشاهده کنیم. این قسمت‌های قصر در سال ۱۹۸۶ تبدیل به موزه شدند. در مرتفع‌ترین قسمت این قصر که به غرفه امپراتوری یا قصر همایون معروف است، می‌توانیم اتاق کار و خواب سلطان عبدالحمید دوم را مشاهده کنیم. قصر مسلک همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ باز بوده و هزینه ورودی آن ۳۰ لیر است. این قصر در ناحیه آسیایی ساری‌یر، ناحیه مسلک، خیابان بیوکدره، محله داریوشفاکا قرار گرفته است.


مسجدهای استانبول که دیدنشان جذاب است

مساجد استانبول جزو اماکنی است که مورد توجه توریست ها قرار گرفته است.  در این شهر بیش از ۳۰۰۰ مسجد کوچک و بزرگ وجود دارد که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. برخی از این مساجد مربوط به قرن چهارم پس از میلاد بوده و در ابتدا به عنوان کلیسا مورد استفاده قرار می‌گرفتند. در حال حاضر نیز مساجد جدیدی در استانبول ساخته شده است. فرقی نمی‌کند که این مساجد مربوط به دوران باستان ترکیه باشند یا دوران معاصر آن؛ در هر دوی این موارد ما می‌توانیم زیبایی و تنوع را مشاهده کنیم. گنبدهای بلند، کاشی‌های طراحی و خوشنویسی‌شده، همگی جلوه خاصی به این مساجد داده‌اند.



Hagia Sophia 1



Hagia Sophia 2



مسجد ایا صوفیه (Hagia Sophia) اگر بخواهیم 10 جای دیدنی استانبول را نام ببریم، قطعا نام مسجد ایاصوفیه در بین آنها وجود دارد. این مسجد با معماری بیزانسی ساخته شده و در همان دوران بیزانس به عنوان کلیسا مورد استفاده قرار می‌گرفت. پس از مدتی کاربری آن به مسجد تغییر پیدا کرد. امروزه نیز به عنوان موزه محلی برای بازدید گردشگران به شمار می‌آید. معماری زیبا، موزاییک‌های روی دیوارها، نقاشی‌های دیواریو ستون‌های مرمری جذابیت بی‌نظیری به این مسجد داده‌اند. در واقع ایاصوفیه را می‌توان یکی از برجسته‌ترین آثار معماری جهان به شمار آورد. مسجد ایاصوفیه از اول اکتبر تا ۱۵ آوریل از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ و از ۱۵ آوریل تا اول اکتبر از ساعت ۹ صبح تا ۱۹ مشغول به کار است. هزینه ورودی برای بزرگسالان ۴۰ لیر و برای کودکان زیر ۱۲ سال رایگان است. این مسجد در محله سلطان میدان ایاصوفیه بنا شده است.

 


Blue Mosque



مسجد سلطان احمد، مسجد آبی (Sultan Ahmed Mosque) یکی دیگر از جاهای دیدنی استانبول اروپایی، مسجد سلطان احمد یا مسجد آبی است. دلیل نامگذاری این مسجد به نام مسجد آبی این است که فضای داخل آن به رنگ آبی بوده و دیوارهای آن با بیشتر از ۲۰۰۰۰ کاشی آبی تزیین شده‌ و معماری بسیار زیبایی دارد. این مسجد که روبروی مسجد ایاصوفیه قرار گرفته است، در سال ۱۶۱۶ توسط سلطان احمد ساخته شد. از دیگر خصوصیات این مسجد تزیین شدن آن با بیش از ۲۰۰ پنجره شیشه‌ای رنگی، محرابی از سنگ مرمر، گنبدها و مناره‌های بلند و یک حیاط بزرگ است. این مسجد همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۱۹ به جز ۶ نوبت نماز به صورت رایگان برای بازدید عموم باز است. مسجد سلطان احمد در منطقه اروپایی فاتح، محله سلطان احمد، خیابان ات میدانی، پلاک ۷۰ واقع شده است.


پل های زیبای استانبول

پل‌های مختلف نیز یکی دیگر از جاهای دیدنی استانبول هستند. این شهر به دلیل موقعیت جغرافیایی خود دارای پل‌های زیادی است. اغلب این پل‌ها فقط به جهت رفت و آمد ساخته نشده‌اند؛ بلکه بسیاری از آنها یک مکان گردشگری با زیبایی‌های چشم‌نواز هستند. از معروف‌ترین پل‌های این شهر می‌توان به پل بسفر و پل گالاتا اشاره کرد. 

 


 Bosphorus Bridge



پل بسفر(Bosphorus Bridge) یکی از جاهای تفریحی استانبول پل بسفر بوده که با قدمتی ۵۰ ساله از قدیمی‌ترین پل‌های این شهر محسوب می‌شود. این پل که اتصال‌دهنده قسمت اروپایی به قسمت آسیایی استانبول است، به نام پل شهدای ۱۵ ژوئیه هم معروف است. این پل در حال حاضر از زیباترین پل‌های جهان محسوب می‌شود. پل بسفر به صورت ۲۴ ساعته و به صورت رایگان ورود گردشگران را به خود می‌پذیرد. این پل در بخش آسیایی اسکودار و محله کوزگونچوک واقع شده است. 

 


Galata Bridge



پل گالاتا (Galata Bridge) یکی از زیباترین اماکن دیدنی استانبول، پل گالاتا است. این پل هم در تاریخ و ادبیات ترکیه و هم در جهان بسیار معروف است. ماهیگیران زیادی بر روی این پل به ماهیگیری مشغول هستند. این پل در سال ۱۹۹۲ ساخته شد. از روی پل گالاتا می‌توانید گنبدهای زیبای مساجد استانبول را مشاهده کنید. همچنین غروب‌های این پل به دلیل چشم‌انداز زیبایی که دارد و همچنین پرواز تعداد کثیری از مرغ‌های دریایی، یک تجربه جذاب و دیدنی است؛ به همین دلیل پل گالاتا را می‌توان یکی از جاهای دیدنی استانبول در شب نیز به شمار آورد. این پل به صورت ۲۴ ساعته و رایگان از مردم استقبال می‌کند. پل گالاتا در محله اروپایی بویوگلو واقع شده است.

اطلاعات مهم برای سفر به استانبول 



شب های استانبول کجا برویم

برخی از جاهای دیدنی استانبول در شب زیبایی دوچندان دارند. مکان‌هایی مانند برج یاقوت کبود استانبول و مسجد اورتاکوی جزء مواردی هستند که می‌توانید در شب از آنها دیدن کنید. برج یاقوت کبود را می‌توان دومین ساختمان بلند اروپا نامید که در شب چشم‌انداز زیبایی دارد. با ایستادن بر روی سکوی این برج تمام استانبول زیر پای شما است.

 برج یاقوت کبود دارای ۲۳۸ متر ارتفاع بوده که در نوع خود بسیار بلند است. همه روزه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۰ شب در بخش آسیایی خیابان بویوکدره، می‌توانیم از این برج دیدن کنیم. از دیگر جاهای دیدنی استانبول می‌توان به مسجد اورتاکوی اشاره کرد که با نمای مرمرین خود زیبایی منحصر به فردی دارد. این مسجد در روزها به رنگ سفید و در شب‌ها به رنگ صورتی بوده و همین موضوع به جذابیت آن افزوده است. مسجد اورتاکوی نیز در بخش آسیایی استانبول، در تنگه بسفر و محله بشیکتاش قرار گرفته و از ۹ صبح تا ۱۸ به جز زمان‌های مربوط به نماز، با هزینه رایگان آماده پذیرایی از گردشگران است.


موزه های استانبول که حتما باید ببینید

از آنجایی که استانبول یکی از شهرهای تاریخی در جهان است و همچنین از نظر فرهنگ و هنر نیز در جایگاه خوبی قرار دارد، به همین دلیل موزه‌های زیادی نیز در آن وجود دارند. بیش از ۸۰ موزه در موضوعات مختلف در این شهر وجود دارند که علاقه‌مندان را به سمت خود می‌کشانند. موزه‌های زیادی وجود دارند که علاقه‌مندان به تاریخ، هنر مدرن، هنر کلاسیک، عکاسی و … می‌توانند از آنها دیدن کنند. از معروف‌ترین موزه‌های استانبول می‌توان به موزه کورا یا کارییه، موزه‌های باستان‌شناسی استانبول و موزه اسباب‌بازی استانبول اشاره کرد.  

اطلاع از قیمت تور استانبول و رزرو آنلاین 


Kariye Museum




 ● موزه کورا یا کارییه (Chora Museum) موزه چورا یا کورا در قرن شانزدهم ساخته شد و به عنوان کلیسا مورد استفاده قرار می‌گرفت. این موزه در سال ۱۹۴۸ به موزه مسجد تغییر کاربری داد. پس از چند سال نیز تبدیل به موزه شد. از ویژگی‌های این موزه می‌توان به موزاییک‌های زیبایی که راوی زندگی حضرت مسیح و حضرت مریم هستند اشاره کرد. این موزه در فصل تابستان از ساعت ۹ تا ۱۹ و در فصل زمستان از ساعت ۹ تا ۱۷ باز بوده و با هزینه ورود ۵۴ لیر آماده پذیرایی از گردشگران است. موزه چورا در منطقه فاتح، درویش علی و در مسجد کاریه واقع شده است. 



Archaeological Museum




 ● موزه های باستان شناسی استانبول (Istanbul Archaeology Museums) یکی دیگر از دیدنی‌های استانبول، موزه‌های باستان‌شناسی آن است که در سه ساختمان مجزا به نمایش بیش از یک میلیون اثر باستانی می‌پردازد. آثاری که می‌توانید در این موزه مشاهده کنید، مربوط به زمان بین‌النهرین باستان، مصر قبل از اسلام، امپراتوری عثمانی و همچنین شبه جزیره عربستان است. این موزه از ساعت ۹ صبح تا ۱۹ با هزینه ورودی ۲۰ لیر برای بزرگسالان و هزینه رایگان برای کودکان زیر ۱۲ سال برای بازدید عموم باز است. موزه باستان‌شناسی در آخر خیابان علمدار و ضلع جنوبی پارک گلهان واقع شده است. 



Toy Museum




 ● موزه اسباب بازی استانبول از دیگر مکان های تفریحی استانبول که هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان بسیار جذاب است، می‌توان به موزه اسباب بازی استانبول که توسط شاعر و نویسنده ترک، سونای آکین احداث شده است اشاره کرد. این موزه در واقع شامل اسباب‌بازی‌هایی است که این شاعر از اقصی‌نقاط دنیا جمع‌آوری کرده است. بعضی از این اسباب‌بازی‌ها مربوط به دهه ۱۷۰۰ هستند. موزه اسباب‌بازی از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸ و با هزینه ورودی ۴۰ لیر باز است. این موزه در استانبول گوزتپه، خیابان زکی زارن، پلاک ۱۲ واقع شده است.


تفریحات زمستانی استانبول

کشور ترکیه و به‌خصوص شهر استانبول جزء مناطقی است که در آن زمستان‌های سردی را تجربه خواهیم کرد‌. پس اگر در زمستان قصد سفر به این شهر را داشته باشیم، لباس‌های زمستانی و تجهیزات مربوط به این فصل را نباید از یاد ببریم. در صورتی که قصد سفر با آژانس مسافرتی شانلی پرواز را داشته باشید، کارشناسان ما هر گونه اطلاعات لازم در خصوص شهرهای مقصد را در اختیار شما قرار خواهند داد. یکی از تفریحات هیجان انگیز، شهربازی سرپوشیده استانبول یا موی پارک است. در واقع اگر به دنبال جاهای دیدنی استانبول در زمستان هستید، این شهربازی جزء اولین موارد خواهد بود. 

شهربازی سرپوشیده استانبول با ۱۲ هزار متر مربع دارای تفریحات مختلفی است. این شهربازی از سه‌شنبه تا یکشنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۲ و دوشنبه‌ها از ساعت ۱۲ تا ۲۲ باز است. از دیگر دیدنی‌های استانبول در فصل زمستان می‌توان به مواردی مانند کاخ توپکاپی، دولما باغچه، مسجد اورتاکوی، تله کابین در تپه پیر لوتی، برج گالاتا و بازار بزرگ استانبول اشاره کرد.


جاهای دیدنی استانبول نزدیک تکسیم

میدان تقسیم یکی از ‌مهم‌ترین و معروف‌ترین مناطق شهر استانبول است که بسیاری از هتل‌ها در این ناحیه قرار دارند. جالب است بدانیم که در زمان‌های قدیم این منطقه مکانی برای انشعاب آب‌های ورودی شهر محسوب می‌شد. از جمله جاهای دیدنی استانبول نزدیک تکسیم می‌توان به پارک تکسیم گزی، یادبود جمهوریت، کاخ دولما باغچه، برج گالاتا، محله سلطان احمد و مرکز فرهنگی آتاتورک استانبول اشاره کرد‌.


Taksim Square


برای تفریح در استانبول کجا بریم

همانطور که گفتیم مناطق دیدنی استانبول بسیار زیاد هستند. از آنجا که استانبول یک شهر تاریخی است، بسیاری از مکان‌های دیدنی آن مربوط به بناهای تاریخی می‌شود‌. از سایر دیدنی‌های تاریخی استانبول می‌توان به برج گالاتا، آب انبار باسیلیکا، قلعه آناتولی و قلعه روملی اشاره کرد‌:

 ● برج گالاتا (Galata Tower) برج گالاتا در سال ۱۳۴۸ با یک کلاهک مخروطی و استوانه‌ای ساخته شد. این برج نمونه‌ای از گسترش مستعمره جنوا بود. ایستادن در قسمت بالای این برج می‌تواند یک منظره پانوراما ۳۶۰ درجه از شهر به ما بدهد که در نوع خود بسیار زیبا و چشم‌نواز است. برج گالاتا از ساعت ۹ صبح تا ۱۰ شب با هزینه ورودی ۱۷۵ لیر در ناحیه اروپایی بی اوغلو، محله برکت‌زاده آماده بازدید گردشگران است. 


Galata Tower


 ● آب انبار باسیلیکا (Basilica Cistern) از دیگر جاهای دیدنی استانبول می‌توان به آب انبار باسیلیکا که در زیر کلیسای Stoa و در سال ۵۳۲ ساخت شده است، اشاره کرد. ستون‌های تزیین‌شده این آب انبار به همراه آبی که در آن وجود دارد، از جاذبه‌های گردشگری استانبول محسوب می‌شود. در واقع از این آب انبار برای تامین آب کاخ بزرگ استفاده می‌شد. آب انبار باسیلیکا در تابستان از ساعت ۹ تا ۳۰:۱۸ و در زمستان از ساعت ۹ تا ۳۰:۱۷ با هزینه ورودی ۳۰ لیر مشغول به کار است. این آب انبار در منطقه فاتح، محله سلطان احمد، محله علمدار، خیابان یرباتان قرار دارد. 


Basilica Cistern


 ● قلعه آناتولی و قلعه روملی از دیگر جاهای دیدنی استانبول می‌توان به قلعه‌های تاریخی آن اشاره کرد. قلعه آناتولی و قلعه روملی دو مورد از قلعه‌های معروف این شهر هستند. قلعه آناتولی از دو بخش قلعه و موزه تشکیل شده است. این قلعه مربوط به قرن چهاردهم بوده و از آجر و سنگ‌های بلوکی ساخته شده است. دیوارهای این قلعه و خانه‌های ساحلی موجود در میان بقایای آن از جاذبه‌های این قلعه محسوب می‌شوند. قلعه آناتولی از ساعت ۹ تا ۳۰:۱۷ با هزینه ۳۰ لیر در منطقه بیکوز، خیابان کرفز برای بازدید عموم باز است. قلعه دیگری که می‌خواهیم در مورد آن صحبت کنیم، قلعه روملی بوده که در سال ۱۴۵۲ و به دست مهمت فاتح ساخته شد. این قلعه برای جلوگیری از حملات دشمنان و در باریک‌ترین قسمت تنگه بسفر ساخته شده است. قلعه روملی از ساعت ۹ تا ۱۸ و با هزینه ۴۰ لیر در شهر ساریر، خیابان یحیی کمال مشغول به فعالیت است. این دو قلعه جزء مواردی هستند که اگر نقشه جاهای دیدنی استانبول را ببینید، قطعاً به این موارد برخورد خواهید کرد.


Anadolu hisari

Rumeli Hisari


جاهای دیدنی استانبول نزدیک شیشلی


Istabul Sisli

منطقه شیشلی نیز از دیگر مناطق معروف استانبول محسوب می‌شود. از جمله جاهای دیدنی استانبول نزدیک شیشلی می‌توان به قصر ایهلامور، موزه آتاتورک، مسجد شیشلی و موزه نظامی اشاره کرد. موزه نظامی استانبول با بیش از ۵۰۰۰۰ اثر و تجهیزات جنگی از مکان‌های دیدنی این شهر محسوب می‌شود. هزینه ورودی این موزه ۲۰۰ لیر بوده و هر روز به جز دوشنبه‌ها از ساعت ۹ تا ۳۰:۱۶ باز است. 

 موزه آتاتورک نیز در واقع خانه مصطفی آتاتورک بوده که بسیاری از قرارهای سیاسی خود را در این خانه انجام داده است. این موزه به طور رایگان و همه روزه به جز دوشنبه‌ها ۹ تا ۱۷ مشغول به کار است. مسجد شیشلی نیز در سال ۱۹۶۹ ساخته شده و از مساجد مدرن استانبول محسوب می‌شود. این مسجد با ترکیبی از معماری سنتی و مدرن و به دست جمعی از مردم ساخته شده است. مسجد شیشلی با هزینه ورودی رایگان از دوشنبه تا جمعه از ساعت ۷ تا ۲۱ و شنبه و یکشنبه از ساعت ۹ تا ۲۱ مشغول به کار است.


خلاصه ای از تمام مکان های دیدنی استانبول

در این مقاله در حد امکان به معرفی بسیاری از جاهای دیدنی استانبول پرداختیم. همانطور که گفتیم شانلی پرواز تلاش می‌کند تا با ارائه اطلاعات لازم در خصوص تورهای مسافرتی، شما را در مورد سفر خود آگاه‌تر سازد؛ به همین دلیل برای مشاهده فیلم جاهای دیدنی استانبول و همچنین جاهای دیدنی استانبول روی نقشه می‌توانید از اطلاعات موجود در سایت ما استفاده کنید.

 ما در این مقاله به ذکر قیمت بلیط جاهای دیدنی استانبول نیز پرداختیم. اما باید به یاد داشته باشید که قیمت‌ها از جمله مواردی هستند که ممکن است در برهه‌های زمانی مختلف تغییر کنند؛ بنابراین قیمت‌های ذکر شده در این مقاله را باید یک قیمت حدودی در نظر بگیریم. کارشناسان ما در شانلی پرواز به صورت ۲۴ ساعته آماده هستند که تمام اطلاعات لازم در خصوص سفر را به شما منتقل نمایند.


ثبت دیدگاه

کد امنیتی

نظرات کاربران